Groep acht heeft meegedaan aan de bankbattle 2018. Een kennisquiz georganiseerd door de Rabobank.
Vol fanatisme en enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag met het oplossen van alle vragen. Wanneer alle antwoorden ingevuld werden in een matrix, kwam er een formule te voorschijn. En het antwoord van deze formule gaf ons de mogelijkheid om aan de eindopdracht te beginnen; de klassikale quiz op tijd! Binnenkort horen wij of we snel genoeg waren om de prijs binnen te slepen

Groep acht is op bezoek geweest bij de Halve Maen.

De Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17de eeuw die in Nederland nog echt zeilt. Wij mochten aan boord van dit schip ontdekken hoe het zeeleven op zo'n schip geweest zou zijn.

Drie vrijwilligers hebben ons veel vertelt en laten zien. Het was een geslaagde excursie.

Vrijdag om 11 uur ontving groep 8 de opa's, oma's en andere dierbaren van de klas. De leerlingen van groep 8 hebben thuis ruim 220 pannenkoeken gebakken. Bij aankomst werd er gevraagd of ze wat wilden drinken en op het moment dat iedereen er was hebben de leerlingen van groep 8 de pannenkoeken rond gebracht. Het was een geweldig moment waar jong en oud van hebben genoten. Groep 8 kijkt met een grote glimlach en warm hart (en pannenkoek) terug aan de nationale pannenkoekendag van 2018.

Donderdag 15 maart deden wij mee met de kangoeroewedstrijd. Dit kan alleen of met zijn tweeën gemaakt worden. Het zijn rekenachtige vraagstukken waarbij er gepuzzeld en natuurlijk rekend moet worden. De groepen 3 t/m 8 hebben hier hard aan gewerkt!

Maandag 12 februari hebben de leerlingen van de groepen 3 t/m 7 verkeersles gehad op het parkeertrerrein naast de Klamp. De oefeningen bestonden uit technische, inzichtelijke en andere praktische onderdelen. Met zijn tweeën of alleen slalommen en wachten voor het zebrapad. Het was niet altijd makkelijk, maar het was leuk en we hebben wat meer over het verkeer ervaren en geleerd.

Vandaag vond de voorronde voor de regionale voorleeskampioenschap plaats in de bibliotheek van Medemblik. Een select groepje mocht Ruben Menkveld (Groep 8) mee nemen om de wedstrijd bij te wonen. Ruben heeft fantastisch voorgelezen en liet veel concurrenten achter zich. Dit komt doordat hij enthousiast en spannend het fragment uit het boek wist voor te lezen. Helaas kwam de voorleeskampioen van de Kuyperschool niet als winnaar uit de bus in deze voorronde. Maar Ruben is en blijft voor ons op school de grote voorleeskampioen!

Één keer in de twee weken volgen de leerlingen van groep 8 Rots en Water lessen. Door actieve en fysieke oefeningen worden positieve, sociale vaardigheden aangeleerd. Wij genieten echt van deze lessen!

Vrijdagochtend 26 januari bezocht groep 8 van de Kuyperschool het Clusius College. Na een korte introductie mocht groep 8 zich door de school begeven en mochten ze zich richten op een speurtocht. Het blad van de speurtocht moest aan het einde van het bezoek ingeleverd worden. In ieder lokaal was iets anders te zien en te doen. Het was leuk om op deze manier de school te leren kennen.

De leerlingen van de kuyperschool zijn sinds een paar weken bezig met tutor lezen. Leerlingen uit oudere groepen zijn gekoppeld aan leerlingen uit lagere groepen. Onder de tijd die staat voor het tutor lezen kunnen de leerlingen verschillende activiteiten doen om het lezen te bevorderen, zoals: elkaar voorlezen, een woordweb maken, moeilijke woorden bespreken en opzoeken, galgje met moeilijke woorden en nog veel meer.

Donderdag 18 januari bezocht groep 8 van de Kuyperschool SG de Dijk in Medemblik. We moesten eerst plaatsnemen in de theaterzaal. Daarna brachten twee leerlingen van SG de Dijk ons langs verschillende klassen om hier lessen te volgen.