Zoals ieder jaar wordt er weer een talentenshow gehouden, dit jaar met wel negen acts. Acht groepen hadden zich voorbereid en als extra dit jaar ging juf kelly ook een act doen. De winnaar dit jaar van de onderbouw zijn Pien en Floor en van de bovenbouw Mattanja! Ze hebben het allebei super goed gedaan, en het zijn terechte winnaars. We hebben met Pien en Floor een interview gedaan aangezien dit hun eerste keer is.

Hoelang hebben jullie geoefend voor de talentenshow?

tegelijk: heel lang!!

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om heartbeat te doen?

Pien: we kennen het liedje al

Floor: dus het was veel makkelijker

Hebben jullie de film gezien?

Pien: klein stukje

Floor: beetje

Vonden jullie het spannend?

Floor: heel spannend

Pien: mijn benen stonden te trillen

Wie had als eerst de beker?

Pien: eerst ik en dan Floor

aan wie had je als eerst de beker laten zien?

Pien: aan papa en mama

Floor: opa en oma alleen die waren op vakantie

Pien: broers

Willen jullie volgend jaar meedoen

Allebei tegelijk: jaaa, dan gaan we weer samen ook met elkaar

Groep 7 & 8 zijn deze week gestart met de Rabo-AZ food tour. Tijdens deze tour krijgen de kinderen les over het wereldvoedselprobleem. Er wordt gekeken naar waar ons voedsel vandaan komt en wat voor impact dat heeft op de wereld. Verder gaan de kinderen met vlogs laten zien wat ze geleerd hebben en gaan zelf gezonde recepten maken.

collage Rabo AZ foodtour

2 februari was de nationale voorleeswedstrijd. Het vond plaats in de bibliotheek van Hoogkarspel.

Rond 2 uur begon de wedstrijd, uit onze klas deed Dione mee, zij was als 4de aan de beurt. Ze had juf Lisa en juf Kelly uitgenodigd om te kijken. Dione moest het opnemen tegen zes andere voorlezers. Helaas heeft ze niet gewonnen. Het was wel een leuke dag!

Geschreven door: Dione en Roos

Alle leerlingen van groep 8 zijn geslaagd voor jeugd EHBO.

Iedereen van groep 8 van harte gefeliciteerd!

De groepen 1 t/m 4 hebben genoten van de kerstviering!

collagekerstviering

Vanochtend ging groep 4 van de Kuyperschool naar Sorghvliet om de bewoners op iets speciaals te trakteren. De groep zong veel kerstliedjes voor een grote groep bewoners van Sorghvliet. Zowel de groep als de bewoners hebben genoten!

collage groep 4 sorghvliet

Woensdag 5 december bracht de sint en twee pieten een bezoek aan de Kuyperschool. De sint en zijn pieten kwamen aan met de brandweer. Gelukkig was er geen brand. Op het sinterklaasjournaal van dinsdagavond zagen wij dat sinterklaas een extra pietenplaatje had laten maken. Die wilden wij wel hebben. Wat hadden wij geluk dat hij die speciaal mee had genomen voor ons. De pieten die met sint mee waren gekomen konden goed lezen en hadden de veer dubbel en dwars verdiend! Rekenen ging wat minder.... Het was al met al een fantastische, gezellige en leuke ochtend.

De surprises van de groepen 5 t/m 8 staan mooi uitgestald. Wat zijn ze allemaal mooi. Alle leerlingen dikke complimenten voor de moeite en werk die jullie er in hebben gestopt!

groep 8 ging maandag 19 november naar het martinuscollege. We gingen op de fiets ernaartoe. Toen we aankwamen kregen we een mentor en gingen we mentorles volgen. Bij die les kwamen we allemaal dingen te weten over het leven op de middelbare school. Bij onze tweede les kregen we natuurkunde, we kregen toen les over de luchtdruk. We gingen met onze mentor een rondje door het restaurant en de bakkerij. We kregen ook nog een lekker drankje maar daarvoor moesten we wel ons kluisje zoeken. Toen we naar de grote aula gingen kregen we les over de marTINUSuren. Daar stonden allemaal kraampjes over de uren, je mocht een rondje lopen om te kijken wat je leuk vond. Uiteindelijk gingen we weer terug op de fiets met keiharde tegenwind. Gelukkig kwamen we allemaal thuis en was het erg leuk.

geschreven door: Renske Verbruggen      groep 8