Vanaf 1 augustus 2014 wordt onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op een nieuwe manier georganiseerd.

Het gaat om zowel lichte als zware ondersteuning. Bijvoorbeeld extra begeleiding op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale school. Passend onderwijs is dus geen schooltype; kinderen zitten niet 'op' passend onderwijs.

Om het passend onderwijs zo goed mogelijk te organiseren werken scholen met elkaar samen in samenwerkingsverbanden. De scholen in het samenwerkingsverband maken onderling afspraken over hoe ze ervoor zorgen dat alle leerlingen onderwijs krijgen dat bij hen past. De Kuyperschool is aangesloten bij  'Samenwerkingsverband De West Friese Knoop waarin 95 basisscholen en 3 scholen voor speciaal basisonderwijs zijn vertegenwoordigd.

Het adres is:

Locatie

Samenwerkingsverband De Westfriese Knoop

Koopvaarder 1

1625 BZ Hoorn

Telefoon

 

0229-572633

 

mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het doel van passend onderwijs is dat alle leerlingen, dus ook leerlingen die extra ondersteuning in de klas nodig hebben, een passende onderwijsplek krijgen. Uitgangspunt daarbij is: regulier als het kan, speciaal als het moet.

U kunt meer over passend onderwijs lezen in de informatiegids voor ouders van steunpunt passend onderwijs.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van het samenwerkingsverband dan kunt u zich via de site www.dewestfrieseknoop.nl opgeven voor de oudernieuwsbrief.

IMG 9238